Naar inhoud

Artikel: Behind The Scenes: Onze meubelmakerij

Behind The Scenes: Onze meubelmakerij
Behind the Scenes

Behind The Scenes: Onze meubelmakerij

Het is tijd om een kijkje te nemen in onze meubelmakerij, waar je wordt verwelkomd door de geur van vers hout in een van onze grote werkplaatsen, uitgerust met verschillende machines en gereedschappen om het mooiste houten meubilair met echte schapenvacht te creëren.

NC Meubelmakerij, Opgericht in 2021

In het voorjaar van 2021 opende de NC Furniture Meubelmakerij zijn deuren in een groter gebouw, op een enkele honderd meters bij ons hoofdkantoor vandaan. Het idee achter deze meubelmakerij is dat NATURES Collection zo op maat gemaakt meubilair kan produceren dat bekleed wordt met onze eigen schapenvachten.

 

møbelsnedker

Hoewel NATURES Collection niet als meubelfabrikant opereert, maken we op maat gemaakt meubilair om onze klanten een compleet en geïntegreerd concept te presenteren. Dit laat zien hoe fantastisch echte schapenvacht is als materiaal.

Bekijk de onderstaande foto's om te zien hoe het hout perfect met de hand wordt bewerkt.

møbelsnedker

In onze meubelmakerij richten we ons op maatwerk. Een goed voorbeeld hiervan is deze bank, die onze meubelmaker, Rüdiger Ziegler, zorgvuldig in zijn werkplaats creëert.

møbelsnedker

De perfect gesneden stukken hout worden in elkaar gezet, waarna de ruwe randen glad worden gemaakt en het hout wordt gelakt. 

cabinet maker

Het resultaat is een prachtige, gelakte afwerking.


cabinet maker

Ontmoet Onze Meubelmaker

Rüdiger is sinds 1982 meubelmaker en is de vierde generatie in zijn familie die dit vak uitoefent. Zijn overgrootouders werkten al met hout vóór de Eerste Wereldoorlog.

møbelsnedker

Naast zijn afkomst uit een meubelmakersfamilie, is Rüdiger een gediplomeerd meubelmaker in Duitsland. Hij heeft een scherp oog voor detail en perfectioneert elk meubelstuk dat hij in zijn werkplaats maakt.

Duurzame Initiatieven in de Meubelmakerij

Onze meubelmaker geeft om duurzaamheid en het milieu, wat ook te zien is in zijn werkplaats. Alle restmaterialen worden zorgvuldig gesorteerd en naar recycling, het magazijn of de verbrandingsoven gebracht die het hoofdkantoor verwarmt.

 

affaldssortering

Natuurlijk zijn er altijd houtresten die weggegooid moeten worden bij het werken als meubelmaker. Zo worden spaanplaten gerecycled en wordt massief hout gebruikt als warmtebron voor onze gebouwen.

We hebben ook karton van kartonnen dozen met materialen, die naar het magazijn worden gestuurd om bestellingen in te pakken. Metaalafval en plastic afval worden gesorteerd en naar recycling gestuurd.

Een meubelmakerij genereert veel afval, daarom heeft onze meubelmaker veel tijd geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de verschillende materialen op de juiste plaats terechtkomen.

Een ander initiatief is dat onze meubelmaker natuurlijke olie gebruikt en het meubilair afwerkt met watergedragen lak. Dit is een veel beter en aangenamer alternatief voor chemische producten zoals nitrolak, die een sterke geur heeft en schadelijk is voor het milieu.

møbelsnedker

Bezoek Ons in Soleskov

Kom langs in onze winkel, showroom, studio en meubelmakerij in Soleskov. Je bent altijd welkom!

Lees verder

Behind the scenes: NATURES COLLECTION Showroom en winkel
Behind the Scenes

Behind the scenes: NATURES COLLECTION Showroom en winkel

Neem een kijkje achter de schermen bij de NATURES Collection showroom en winkel. Midden in de prachtige natuur van Soleskov vind je onze showroom, naaikamer en meubelmakerij. Hier creëren onze geta...

Meer informatie
Behind The Scenes - 5000 m2 Magazijn
Behind the Scenes

Behind The Scenes - 5000 m2 Magazijn

Ontdek de motor achter NATURES Collection: ons 5000 m2 magazijn, verdeeld over zes gebouwen. Hier worden al onze bestellingen, zowel voor particuliere als zakelijke klanten, zorgvuldig verpakt en v...

Meer informatie