Naar inhoud

Artikel: Hoe was ik mijn schapenvacht?

Hoe was ik mijn schapenvacht?

Hoe was ik mijn schapenvacht?

Heb je twijfels over het wassen van een schapenvacht? Hieronder lees je  alles over het onderhouden en schoonmaken van je zachte schapenvacht.

Was je schapenvacht nooit in de wasmachine!

We begrijpen dat het verleidelijk kan zijn, maar je moet een normaal gelooide schapenvacht nooit in de wasmachine wassen. Een schapenvacht is een uniek en prachtig natuurlijk product dat met respect moet worden behandeldr. Tijdens het looiproces wordt de huid behandeld met zouten, waardoor het leer zacht en soepel blijft. Als je een normaal gelooide schapenvacht in de wasmachine wast, spoelen deze zouten weg en wordt de huid beschadigd.

Heb je een medisch gelooide schapenvacht? Deze kun je wel in de wasmachine wassen, maar alleen op een wolprogramma bij een lage temperatuur (30 graden) en met een wolwasmiddel dat lanoline bevat.

 

sheepskin

Mag je je schapenvacht in de droger doen?

Nee, je mag je schapenvacht nooit in de droger drogen. Dit kan ervoor zorgen dat de haren zo in de war raken dat ze niet meer te redden zijn en de huid stijf wordt. Laat je schapenvacht in plaats daarvan luchtdrogen in een goed geventileerde ruimte. Vermijd direct zonlicht, omdat dit verkleuring kan veroorzaken bij gekleurde huiden. Leg de huid ook niet op een radiator of andere directe warmtebronnen. Laat de schapenvacht op natuurlijke wijze drogen en rek de huid regelmatig tijdens het drogen. Zo blijft hij net zo zacht als voorheen en behoudt het leer zijn natuurlijke vorm.

Om de zijdezachte uitstraling van de schapenvacht te behouden, kun je deze tot slot borstelen met een speciale schapenvachtborstel. Dit voorkomt dat de haren in de war raken.

 

Wat kan ik dan wel doen om mijn schapenvacht in goede conditie te houden? 

We raden sterk aan om je schapenvacht nooit in de wasmachine te wassen, omdat dit zeer schadelijk kan zijn voor de huid. Als je iets op de schapenvacht morst en er ontstaan vlekken, probeer deze dan te verwijderen met een vochtige doek of een borstel. Schud je schapenvacht regelmatig uit om vuil te verwijderen.

Je kunt je schapenvacht zonder problemen met de hand wassen. Dit vereist echter zorg en geduld. Was de vacht met een schone doek, wolwasmiddel en warm water, en zorg ervoor dat het leer niet nat wordt. Wanneer een huid droogt, kan deze barsten. Daarom raden we handwas aan, zodat je de huid droog kunt houden. Zorg ervoor dat alle zeep volledig is verwijderd voordat je de vacht laat drogen.

Tot slot

Met de juiste zorg en aandacht blijft je schapenvacht jarenlang mooi en zacht. Volg deze tips en geniet van het comfort en de luxe van je schapenvacht!

Read more

The shocking truth about fur

The shocking truth about fur

Fur is popular around the world- whether as a piece of clothing, such as a fur jacket or as fur lined parka or as part of the interior, such as natural sheepskin. But not everyone agrees. Some acti...

Meer informatie
Is schapenvacht brandbaar?

Is schapenvacht brandbaar?

Is een schapenvacht brandbaar? Wij hebben het antwoord voor jou, en het is goed nieuws! Een schapenvacht is een natuurlijk materiaal met indrukwekkende eigenschappen. Een daarvan is dat het moeilij...

Meer informatie