Naar inhoud

Artikel: Hoe onderhoud ik mijn bontjas?

Hoe onderhoud ik mijn bontjas?

Hoe onderhoud ik mijn bontjas?

Er gaat niets boven een luxueuze bontjas, die je zowel mooi laat voelen als beschermt tegen de kou. Een echte bontjas kan veel verschillende looks hebben en kan gemaakt zijn van verschillende soorten bont, zoals schapenvacht, nerts of konijn. Maar één ding hebben alle bontjassen en -jassen gemeen:

Ze zijn een exclusieve investering die je goed wilt onderhouden. Als je dit doet, garanderen wij dat je vele seizoenen kunt uitkijken naar een bontjas die als nieuw aanvoelt.

Natuurlijke producten zoals onze bontjassen, zijn slijtvast en zeer duurzaam. Bovendien zijn ze ongelooflijk mooi en extreem zacht. Omdat ze van echt bont zijn gemaakt, vereisen onze jassen en mantels speciale zorg. Ze hebben ook een goede opslag nodig wanneer ze in de zomer niet worden gebruikt. Maar hoe onderhoud je een bontjas thuis op de juiste manier? Lees dit artikel en leer meer over bontjassen en hoe je het mooie en duurzame bont kunt behouden terwijl je ze voor de zomer opbergt.

fur coat

Hoe onderhoud ik mijn bontjas in de zomer? In de zomer, wanneer de temperaturen stijgen, kunnen onze bontjassen in de problemen komen door de hitte en vochtigheid in de lucht. Bontjassen gedijen in koud weer, daarom is het belangrijk om je bontjas goed te verzorgen in de zomer.

Het is belangrijk dat je je bontjas in de stoffen zak bewaart die bij je jas wordt geleverd. Het is heel belangrijk dat je geen zak van plastic gebruikt, omdat je bontjas een natuurlijk materiaal is dat moet kunnen ademen. Hang je jas aan een kleerhanger om te voorkomen dat de voering breekt. Als je je jas aan een haak hangt, loop je het risico dat de voering breekt door het zware gewicht van de bontjas.

Zorg er ook voor dat het bont niet in een volle kast hangt, zodat het bont ruimte heeft om te ademen. Als je de kast helemaal volpropt, is er geen ruimte voor je bontjas en kan ongewenste vochtigheid ontstaan die de leerkant van het bont kan beschadigen. Als de vochtigheid constant in de kast aanwezig is, loop je ook het risico dat je bontjas begint te schimmelen. Als de leerkant op nat wordt, kan deze stijf worden wanneer het droogt. Daarom is het heel belangrijk dat je je bontjas droog houdt en hem de ruimte geeft om te ademen.

Ten slotte raden we aan om het bont in een koele en donkere ruimte te bewaren, zoals een kast in de garage of in een zogenaamde "bontkoelkast". Op deze manier zorg je ervoor dat het bont niet uitdroogt, zodat de haren uitvallen en dergelijke. Volg onze stappen en kijk uit naar het gebruik van je bontjas de volgende winter zonder bang te zijn dat hij niet meer zo goed is als toen hij nieuw was.

Hoe lang kan een bontjas meegaan?

Wanneer we zeggen dat een bontjas een goede investering is, komt dat omdat hij zijn mooie uiterlijk kan behouden en jarenlang sterk kan blijven. Als je een nertsbontjas koopt, kun je er over het algemeen vanuit gaan dat deze voor altijd goed blijft. Nertsbont is een zeer duurzaam materiaal dat zijn uiterlijk en kwaliteit voor altijd behoudt. Daarom zijn onze nertsbontjassen enorm populair. Ze zijn een goede investering omdat de jas nooit verslijt.

Als je een schapenvachtjas koopt, kun je er ook zeker van zijn dat je de jas lang hebt. Een schapenvachtjas kan zijn uiterlijk en kwaliteit gedurende twee hele generaties behouden. De schapenvachtwol zal zijn prachtige glans behouden en je keer op keer blij maken.

Als je een konijnenbontjas koopt, zal deze zijn natuurlijke glans en zachtheid twee jaar behouden voordat hij begint te verharen. Daarom is konijnenbont aanzienlijk goedkoper dan nerts- en schapenvachtbont. Het is echter nog steeds een duurzame aankoop, omdat konijnenbont in de natuur biologisch kan worden afgebroken. We hebben een brede selectie van prachtige stijlen in konijnenbont. Onze Molly poncho is een van onze absolute favorieten!

Bij veel van onze jassen hebben we vossen- of wasbeerbont in de kraag. Deze soorten bont zijn extreem mooi en kunnen hun stijlvolle uitstraling jarenlang behouden. Met andere woorden, bont is een zeer duurzaam materiaal, wat het een goede en veilige investering maakt.

mink fur

 Hoe verwijder ik vlekken van echt bont?

Een echte bontjas ziet er altijd goed uit en kan voor veel gelegenheden en in veel verschillende stijlen worden gebruikt. Wanneer je je bontjas gebruikt, is het bijna onmogelijk om er geen vlek op te krijgen. Het kan bijvoorbeeld parfum, sigarettenrook, koffie of iets anders zijn dat een vlek achterlaat. In deze situaties kan het moeilijk zijn om er zelf iets aan te doen, daarom raden we aan om contact op te nemen met een stomerij om je bontjas op de juiste manier te reinigen.

Als je bontjas is blootgesteld aan rook, parfum en dergelijke, kun je veel doen met ventilatie. Je kunt het bont ook voorzichtig stomen, maar wees voorzichtig met de leerkant. De leerkant mag niet nat worden, want als deze nat wordt, zal deze stijf worden wanneer deze droogt.

Wat moet ik doen als het regent op mijn bontjas?

We kunnen het weer niet altijd voorspellen, maar dit feit zou je er niet van moeten weerhouden je bontjas te dragen. Als je naar buiten gaat, kan het plotseling beginnen te regenen. En als het een van die hevige buien is, hoef je je geen zorgen te maken. Als je een nertsbontjas hebt, is er geen reden om naar huis te rennen. Nertsbont is niet bang voor regen, omdat nertsen zwemmers zijn. Maar niet alle bontsoorten hebben deze eigenschap. Hier zijn enkele suggesties voor jou, als je in een hevige bui terechtkomt met je bontjas.

Het belangrijkste is om je bontjas nooit op een radiator, verwarmingstoestel of iets dergelijks te drogen, omdat dit de leerkant volledig kan beschadigen en ook het bont kan beschadigen. Begin met het afschudden van alle regendruppels van de jas en hang de jas over een stoel om in een open ruimte te drogen. Dit beschermt het bont tegen breken terwijl de bontjas langzaam zijn kracht terugkrijgt.

Borstel het bont

Als je je bontjas nog meer wilt behandelen, kun je een bontborstel kopen en het bont borstelen en daarna de jas voorzichtig stomen. Kom niet te dicht bij de haren met de stomer, omdat dit schadelijk kan zijn voor het bont. Houd afstand en schud de bontjas ten slotte goed uit. Nu heb je een bontjas die weer zo goed als nieuw is.

Nu weet je alles wat je moet weten over het verzorgen van je bontjas en het opbergen van bont. Met ons advies garanderen we dat je kunt uitkijken naar een mooie bontjas die vele jaren warm en zacht blijft.

 

Read more

Exclusive gift ideas for him or her

Exclusive gift ideas for him or her

There is always a perfect occasion give a lovely present, that, without doubts, will make one of your loved ones very happy. If it is not a birthday, then there is Christmas, Valentine’s day, mothe...

Meer informatie
Can´t find a new handbag? Try fur!

Can´t find a new handbag? Try fur!

Does your wardrobe need a new and exciting item, that will surprise you and all of your friends, then one of our great fur bags is what you need! In our selection of genuine fur bags, you can find ...

Meer informatie