Naar inhoud

Certificaten

Garantie voor Kwaliteit en Herkomst

Wij streven er altijd naar om de beste en meest duurzame materialen voor onze collectie te selecteren. Voor dit doel werken wij wereldwijd alleen met gecertificeerde leveranciers. NATURES Collection heeft zeer strikte eisen voor onze leveranciers en elke leverancier moet ons intensieve goedkeuringsprogramma voltooien voordat ze toeleverancier kunnen worden van NATURES Collection. Daarnaast vereisen we certificaten en inspecties van elk product, zowel in het land van herkomst als in Denemarken. Zelfs na het slagen voor ons goedkeuringsprogramma, wordt elke leverancier buiten de EU jaarlijks geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat onze steeds hogere normen en eisen worden nageleefd. Wij halen producten van over de hele wereld en hebben onze collecties opgebouwd met materialen die bijproducten zijn van de vleesindustrie. De originele certificaten zijn altijd te vinden op het hoofdkantoor van NATURES Collection in Denemarken. Op het moment van schrijven hebben wij de volgende certificaten in overeenstemming met onze leveranciers:

OEKO-TEX, ISO 9001, ISO TS16949, BLC Reach, ISO14001, OSHAS18001, Woolmark, WRAP, Kopenhagen Fur, WelFur, Furmark.

Wij zijn ervan overtuigd dat je deze inspanningen zult herkennen wanneer je de kwaliteit van NATURES Collection aanraakt, voelt en ervaart.

 

Het Kopenhagen Quality Fur Stempel

Bij de aanschaf van nertsbont kopen wij uitsluitend van Kopenhagen Fur. Kopenhagen Fur heeft een reputatie opgebouwd als wereldleider in verantwoord bontfokken en heeft een unieke positie verworven als het punt waar de bont- en mode-industrieën samenkomen. Het merk Kopenhagen Fur biedt de zekerheid van kwaliteit, transparantie en duurzaamheid waar consumenten om vragen. Alleen bontfokkers die kunnen voldoen aan de hoge normen mogen hun huiden verkopen op de Kopenhagen Fur-veiling, en producten mogen alleen het label van Kopenhagen Fur dragen als de huiden op de veilingen zijn verkocht.

Het label is jouw garantie dat het bont voldoet aan de normen en eisen van Kopenhagen Fur, en het dient ook als een richtlijn voor jou als consument. Het Kopenhagen Fur kwaliteitsstempel houdt in dat het deel uitmaakt van het Europese WelFur-programma. Dit betekent dat Kopenhagen Fur alleen bont koopt van WelFur-goedgekeurde boerderijen, wat extra zekerheid biedt dat het gebruikte bont van de hoogste standaarden is.

FURMARK

De nieuwste internationale certificering die we willen noemen is FURMARK, dat in 2020 is gelanceerd. Deze certificering zorgt ervoor dat de verschillende leden van de bontindustrie voldoen aan specifieke eisen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. De belangrijkste onderwerpen van FURMARK zijn hoge milieueisen voor afvalwaterbehandeling en het kleuren van bont. Daarnaast heeft FURMARK beperkingen opgelegd aan welke chemicaliën mogen worden gebruikt om de gezondheid van mens en milieu te waarborgen. Dit maakt FURMARK tot een label dat dierenwelzijn combineert met milieu- en menselijke gezondheid. Met al deze initiatieven en controles kunnen we er zeker van zijn dat de hoge normen voor dierenwelzijn ook in de bontindustrie worden gehandhaafd.